Téli irodám

Tevékenységem színhelyét a Balaton partjáról áthelyeztem a Karib-tengerbe. Szó szerint, mert ideiglenes házam cölöpökön áll a Kis Narancs-sziget oldalában az általam annyira kedvelt Kuna Yala indián rezervátumban, ahol kuna barátaim vendégszeretetét élvezem. Azt tervezem, hogy önkéntes alapon kisegítő szálloda igazgatóként itt fogom kihúzni a hideg és borongós februárt. Persze ember tervez… Sok munka van itt a dekorációtól, a turisták fogadásán át, fotózás, kunyhók európai igények szerinti kialakítása, néha fordítani kell angolról spanyolra és fordítva, bár a legtöbb turista legalább az alapokat ismeri spanyolul. Ezeket a kunák annyira nem vágják, mint én és szerencsére hallgatnak rám. Réadásul elkezdtem kicsit komolyabban tanulni a kuna nyelvet.

Nem mindig a munka, egy uruguayi barátom szerint a függőágyra mindig kell hagyni időt. Igyekszem hallgatni rá.

Nem csak örök nyárban élem az életemet, de most már úgy tűnik végleg építkezésen is. A szobám nappal felvonulási terület, az ágyammal a szoba közepén. Este nem kell zuhanyoznom, mert a pálmatetőn át az eső is beesik. Múlt éjszaka egy részét matrac tili-tolival töltöttem, míg megtaláltam ezt a jó kis helyet és a hozzá illő pozitúrát, ahol nem esik rám annyi eső, hogy felébredjek.

A környezet azonban mindenért kárpótol. A tegnapi kiránduláson készült képek csak gyenge bevezető, késöbb videót is töltök fel a Holland-zátonyok elképesztő természeti adottságairól.

Comments

comments