84 km-es lejtő 3800 méterről csaknem tengerszintre

Elgondolkodtató, hogy a jutyúbon fellelhető ötszáz videómból, amik közül azért akad utazás, szép tájak és minimális kultúra is, ami belém szorult a két legnépszerűbb: „csinos légiutaskisérő” és a „hogyan kell levágni egy csirke fejét” című alkotásaim. Ez utóbbi időarányosan torony magasan vezet, havonta sörözni is tudok egyet a bevételeiből. Kérdés: mit kellene feltennem a szex és erőszak témában, hogy ezeket felülmúljam? Mésik kérdés; érdemes-e? Ebben a hónapban a veszély és adrenalin vonalon próbálkozom. Gondolom ezeket kb. 27-en fogják megnézni, amiből én leszek 12, de nem is ez a mozgatórugó.

Megdöntöttem személyes rekordomat a lejtőn gurulás hosszában. 84 kilóméteren 3300 méteres szintkülönbséget tudtam legyőzni. Nem mondom, hogy nem ment fel bennem a pumpa egyes szakaszokon és hogy egyhamar visszavágyom a terepre. Ha lett volna még velem valaki, akkor kalandosabb helyekre is kitértem volna, de így csak a főútvonalon haladtam végig. Ez is érdekes volt.

Kiindulási pont Pampas Galeras Nemzeti Park (3800 méter), ahol többek közt kondorokat, vikunyákat és guanakókat lehet megfigyelni. Célállomásom Nasca városa (520 méter). Az útvonal 1-2 kilőmétertől eltekintve gyakorlatilag végig lejt. Tegye fel a kezét, aki tud hoszabb és járható lejtőt a világon. Valószínűleg kevés akad.

Itt azért csaltam egy kicsit, valőszínűleg tűl hosszú lenne szimplán.

Itt két érdekes részlet normál sebességgel a mélységről és a forgalomról. Mivel nem Playstation-ön csináltam ezt végig, ezért kerültem a kamionok és a szakadék közti cikázásokat.

Comments

comments

A cikk olvasható még a következő nyelveken: spanyol