Esteli – Estanzuela – Tisey – Aceituna – Achuapa – Ojo de Agua 70 km

Tegnapi teljesitményem. Már rég tekertem ennyit, egyes részeit az ellenségemnek nem kivánnám, akkora szint volt benne, de nagyon szép út volt. 29-es monti durván megállta a helyét. 40 felett 180 cm-rel nincsen alternatívája.

Közben megálltam mindig beszélgetni az emberekkel. Ez a jó a bringázásban, hogy nem elszigetel, hanem közelebb hoz, mint a gyaloglás és a buszozás. Ezért nem szeretek autót bérelni ilyen helyeken, mert ugyan kényelmes, de töredékét nem tapasztalom, mint fedél nélkül. Tapasztalni még mindig szeretek, bár buszt már messziről nem akarok látni.

Egy paraszttól elkértem a lovát és mentem vele egy kisebb kört, elég vad volt, be is volt tojva a csávó, hogy majd ledob.

Néha suhancok beszólogattak:
– Hola chele, buena bici… hala bien?
– Szia fehér, jó a bringád… húz is rendesen?

Pont karácsonyra értem ide ebbe a kis faluba (pont mint gyerekkoromban Óbudaváron; budi kint, mosakodás lavorból), de annyira fáradt voltam, hogy csak az éjféli tüzijátékra esett ki a fejem a függőágyból. Ugye megszületett a megváltó és annak itt örülnek az emberek és beindul a buli, nem az a patetikus nyenyere megy, mint Európában. Persze az is nagyon szép, főleg a gyerekeknek, így azért nem bánom, hogy mást is láttam.

Na kikecmergek a zsákból és megyek lovagolni.

20151225_080643EsteliBiking1

Comments

comments

A cikk olvasható még a következő nyelveken: spanyolangol