Heppi borzdej

Egyuttal koszonom a jo kivansagokat. Ahelyett, hogy a szeretteimmel meghitten, vagy bulizva toltottem volna a 41. szuletsnapomat, aminek egyebkent en nem tulajdonitok nagy jelentoseget, mint esemenynek, marmint a szuletesnapnak altalaban. Ehelyett a kovetkezok tortentek…

Egyedul szedelegtem es ugyinteztem Panamavarosban. Mivel az elozo utazasbol megint van a boromon valami lepra, ezuttal feher foltok jelentek meg a hasamon, megkerestem a borgyogyaszt, aki a szemrago fergemet kezelte. Remek. Akkor meg nem tudtam, hogy milyen nap var ram.

Megjelenik az ember es megvizsgalja a labam az elozo jarat nyomait kutatva. Azt mondja ezzel rendben vagyunk. Mutatom neki a hasamat a foltokkal, mondom Braziliaban lattam oket eloszor. Azt mondja, hogy ez vagy valami pigment elvaltozas, vagy nap okozta dermilofaszkinja (mar nem emlekszem), vagy egy gomba. Kerdem tole, hogy milyen kovetkezmenyek ele nezek? Azt mondja, meghalni nem fogok bele, amit igerni tud, h vagy megallitja a foltok terjedeset, vagy akar meg el is tudja tuntetni oket. Maris nyugodtabb vagyok. Jo, tehat  mi kell ehhez?

Tudom-e mi az az biopszia? Mondom nem… Fel ora mulva mar tudtam. Eloszor is mutat nekem egy 255 dollaros szamlat, amiben meg nincs benne a gyogyszer, csak a konzultacio es a labor. Jo, mondom, ha ez egy tropusi akarmi, akkor a magyar orvosok, akikrol a velemenyem egyebkent lesujto, ugysem tudnak vele majd mit kezdeni, de persze majd hazudnak valamit a szemembe, mint az szokas. Vagy talalok valakit, akit tomni kell, mint a libat, vagy ingyen lesz, de nem er majd semmit, sot az is lehet, hogy talalok valakit, akit tomni kell, de nem megyek vele semmire, tehat kosz ebbol nem kerek, ha lehet. Kifizetem ezt a horror szamlat, csak jarjunk a vegere.

Kisvartatva mar a mutoasztalom fekszem. A papiron az szerepel, hogy egyszeru biopszia, nem lehet az olyan rossz. Gondolom egy csipes es keszek vagyunk. Egy nagy fraszt! Kerdezi tolem, hogy wiskeyt kerek, vagy helyi erzestelenitest es a batorsagindexem 1-10-ig mennyi? Kozben rohog, hogy razkodik bele a dagi teste. Mondom ezek a kerdesek utan, eleg szar az index, foleg, amilyen fureszeket vesz eppen elo. Belemszur egy 2 centis erzestelenito injekciot. Legalabb ennyi, mert Boliviaban csak fogtak aztan szetvagtak a valam szikevel, en meg haraphattam a szijamat. Ezek utan elovesz egy korsziket es kimetsz a hasambol egy darabot vagy kettot inkabb, de kozben mondja, hogy ne nezzek oda. Gondolom mi mehet ott. Ezutan elovesz egy sziket es vagdos ki darabokat, majd osszevarr. Mondom most mar tudom, mi az a biopszia, ha lehet legkozelebb masszazst kerek. Jo, telefonaljak 3 nap mulva, majd megmondja, hogy mi van.

Na az van, hogy en soha tobbet nem vallalok megalazo berert idegenvezetest, mert szo szerint a boromet viszem a vasarra. Ugyhogy akinek nem tetszik, hogy napi 120 dollart kerek es ezzel kuva olcso vagyok, az tehet egy szivesseget. Hazamentem, benyomtam egy poharral, ha nem is wiskeyt, de rumot. Boldog szuletesnapot Janota!

Comments

comments

3 hozzászólás

Add a Comment