Amikor irigyelnek

„Szeretem”, mikor azt mondják, vagy írják nekem, hogy mennyire irigyelnek engem a munkám vagy az életem miatt. Biztos tudják ezek az emberek, hogy miről beszélnek?

„Hol vagy?” -kérdezik tőlem. -Éppen Braziliában/Costa Ricában/Panamában felelem.

És már el is képzelnek, amint a koktélokat szürcsölöm a tengerparton (Costa Ricán, ahogy a tanulatlanok modják) és közben mulatt nők legyezgetnek. Egy nagy lófaszt..

Biztos irigyelnek ezek az emberek, vagy csak a szájuk jár?  Ha irigyelnek, akkor miért nem csinálják azt, amit én. Mindenki szabad, amióta kinyitották a határokat 89-ben, ha jól emlékszem. Mindenki a saját sorsának az ura. Senki nem csinál semmi olyat, ami neki nem jó.

Ja, hogy a munka, meg a család, meg a kocsi részleteid nyögöm. Akkor mi a faszt is irigyelnek, mert nekem se munkahelyem, se családom, se kocsim, bár sokat dolgozom, az biztos. Azt irigyelhetik pl. hogy nem tudom, h mikor hol leszek, hol alszom, hogy az elmúlt 1 hétben minden második nap 10 órákat alszom, mert annyira kimerültem a január óta tartó megállás nélküli utazásban, vagy csak a helyszinváltozásokban, ami ugye klímaváltozással is jár, mint tudjuk. Azt, hogy nem vagyok benne biztos, hogy melyik ruhám melyik városban van, hogy évente najdnem egy fél ruhásszekrényre való ruhám és felszerelésem megy tönkre vagy tünik el. Ja, hogy felelőtlen vagyok. Próbáld ki bazdmeg, hogy 1 nap, kb. fél órád van magaddal foglalkozni és közben vigyázz a dolgaidra, majd megtudod. Amikor azt mondom, hogy néha fürödni vagy WC-re menni sincs időm, akkor csak legyintenek, de ezt is csak egy idegenvezető értette meg, akivel nemrég találkoztam Braziliában és ezen jót nevettünk egy sör mellett. Ha röhögsz, akkor baszod próbáld ki, hogy elmégy helyekre, ahol nem csinálhatod/nézheted meg amit akasz, mikor meg egyedül maradsz végre, akkor a szobát sincs kedved elhagyni 3 napig, nemhogy utazni. Maximum a répádat csavarod ki, hogy gyorsabban elaludj.

Akkor mit is irigyelnek, hogy munkásszállóban lakom, ahol egy malterkupacon keresztül mászok be az ágyamig. Hogy kirabolhatnak, vagy leszúrhatnak bármikor, amennyi pénzzel kell mindig mászkálnom, ami persze nem az enyém. Mert amúgy minden fillért meg kell gondoljak, hogy mire költök itten, különben a fasznak járok én ide, ha üres zsebbel megyek haza.

Mi a frászt irgyelnek akkor, hogy minden városban van barátnőm? Na ezt irigyelhetik, bár én jobban örülnék egynek. Sosem jó az ami van, nem? Akkor talán azt irigylik, hogy a zuhanyzókban és az erdőkben már a 10. bőrbajt szedtem össsze, a legutóbb valami parazitát, ami kirágja az ember szemét. Na ezt irigyeld, hogy szopnál ki!

Hány ismerősömnek ajánlottam fel közvetve, vagy közvetlenül, hogy látogassanak meg, esetenként a jegy áráért csak, vagy szuper jutányosan, mert a csoport „hátán” el tudom vinni. Ebből szinte soha nem lett semmi. Akkor miről is beszélünk? Ne irigyelj, éld a saját életedet és tedd, amit tenned kell! Én is így vagyok vele, mert én nem irigyellek téged. Mindenkinek megvan a sorsa, szerencséje és a keresztje.  A csomag egyben van!

Comments

comments

7 hozzászólás

Add a Comment