Capurgana, Cartagena amokfutas

Masnap hajnali kelessel indultam utnak. Capurganaban mar vart a kikotoben a gyorshajo. Tudtam, h nem leanyalomra keszulodom aznap. Ez be is igazolodott.Hatalmas lendulettel hajtottunk ki. Sikerult ugy pozicionalnom magam, h ne folyamatosan kapjan nyakamba a vizet, de ezt a helyzeti elonyt gyorsan kompenzalta a hamarosan megindulo szakado eso. Turbo volt az uticelunk, mire feluton voltunk, mar a derekig el voltam azva.

Turbo kedves kis tengerparti varos, szivesen visszaternek ide. Nagy fraszt, colopokon allo, koszos, szennyezett neger nihil getto, a kikotoben nyuzsgo fekete forgataggal. Latin-Amerikaban ilyen desztilaltan izolalt, belterjes afro telepulest nem lattam meg Haitin kivul. Megerkezeskor a foliaba csomagolt csomagokat a feka kis fullajtarok a szelrosza minden iranyaba viszik. Az egyetlen csomagomrol van szo, miutan az egyik borondomet Panamaban egy taxiban felejtettem. Nem egyre megy a jatek. Kuzdok a maradek tulajdonomert, nem mintha azt gondolnam, h barki el akarna lopni, de ebben a kavalkadban azert jobb az ovatossag.

Osszeverodunk paran, a gringo, 2 svajci egy norveg, meg egy francia kolumbiai paros. Ebbol az utobbi eleg figyelemremelto jelenseg dekoltazs kornyeken, de most az afro tomegjelensegek vonja el a figyelmemet. Buszt kell szerezni Cartagena fele es ez itt nem konnyu. Amiota elindultam Magyarorszagrol, nagyjabol folyamatosan kovet az eso. Blade Runner (gy.k. Szarnyas fejvadasz) szinten omlik mindenhonnan, folyik a falakrol es az utcakon bokaig ero tocsakon gazolok at. Mar johetne valami valtozas itt az esos evszak vegen.

Monteria nevu kis telepulesen at kell szallni es oda nem eppen autopalya vezet. Csak furgonok vannak. Az elso ajanlat, h egy platon ablakok nelkul, behuzott ponyvaval nyomjuk le az 5 oras utat. Mindezt persze jo 20 dollarert. Sikerul szerezni a kavarodasban egy ablakokkal rendelkezo jarmuvet. Az rikkancsok azonban 45.000-en tartjak az arat, a buszsofor nyilvanvalo hatasuk alatt all, onalloan nem hajlando velunk targyalni, csak a fullajtarokon keresztul. 1 oras vita zajlik fejenkent 2-3 dollaros viteldij kulonbsegen. Ezt megerteni nehez dolog, de a buszban tartozkodo szinte minden utas egyetert abban, h ne hagyjuk magunkat becsapni.

5 oras utazas utan, Monteriaban ujabb minibuszba szallunk es este 9-kor mar Pubiekkal talalkozom a szallo haljaban. Ropke 12 oras amokfutas utan indulhat is az ejszakai elet. Igazabol nem sporoltam sok penzt, h nem repulovel mentem, de ez alatt nagyon sok helyen jartam es komoly helyismeretre tettem szert. Turbot kiemelnem, mint az egyik latvanyossagot, ahova vissza szeretnek terni, sot meg is szeretnek szallni ejszakara, lehet, h ossze is fog jonni, hamarabb, mint gondolnank.

Comments

comments

Add a Comment