Komoly sztorik 2

Eszembe jutott meg par, csak szep lassan irom le oket, ahogy lesz egy kis idom.5.

Felesegemmel maszkaltunk tavaly a mexikoi Acapulcoban, a tengerparton. Jonnek az arusok es megrohanjak az utasokat. Mondja Elizabeth nekem, h pont ilyen ruhat szeretne az anyukajanak. Alkudoznak az utasaim. Kozben odajon hozzank az egyik arus asszony, mondjuk neki, h melyik ruha kellene. Azt mondja 150 peso. Mondja Eliza, h az sok. Kerdezi az arus, h te spanyolul beszelsz eletem? Igen, valaszol. Honnan vagy? – kerdi. Dominikai Koztarsasagbol. Ohh akkor 34 peso, de meg ne mondd a gringoknak.

6.

Costa Ricaban Tortugueroban utaztam egyik 20 fos turista csoportommal. Ulok elol a hajoban a kapitannyal, robogunk a csatornaban Puerto Limon fele, kozben suhan mellettunk az esoerdo. Nagyon szep hely. Nezem az embert, h a fel tricepsze hianyzik, tele van tetovalva, eleg komoly gumiarca van. Kerdezi, h merre voltam meg az iden csoporttal… Mondom neki, h Mexikoban, Belizbeben es Guatemalaban. Azt mondja, h igen ott vannak szep helyek. Mondom honnan ismeri, jart arra fele (azert az itt ritka, h valaki az also olsztalybol utazgat a kornyeken). Persze mondja, hogy mind a ket partot ismeri, kapitany volt drogcsempesz hajon, vittek az arut harom motoros jachttal a Csendes-oceanon is es a Karib-tengeren Kolumbiabol Mexikoba. Azert hianyzik a karjabol egy darab, mert egyszer volt egy kis csetepate a hajon es macsetevel levagtak a fel karizmat. Megprobaltak elvenni a hajot meg a rakomanyt, de nem hagytak magukat. Volt egy kis lovoldozes is, tovabbi reszleteket nem mondott. Aztan atment a turizmusba, mert az nyugisabb munka. Hozzatette, h olyan hajoja volt, h a parti orseget allva hagyta, de altalaban ejszaka kozlekedtek. Kerdem tole, hogy mennyi cucc volt a hajon, azt mondja, hogy parszaz kilo utankent. Eleg jol fizettek erte, vett is belole egy kis hazat itt.

7.

Ez az egyik kedvenc sztorim. Caracasban voltam utasokkal. Mondja az egyik, h ehes. Ejfel korul. Nem a legjobb negyedben volt a szallas, itt nem eletbiztositas maszkalni. Jo mondom en is ehes vagyok, tudok egy jo kis utcai kifozdet, iszonyu jo a hamburger, hatha meg ott az ember. Elindulunk. Kezemben rum vagy palinka, de jozanok voltunk, csak egy kis fertotlenitesre vittem P-nek. Utasom nagyon jo gyerek, gondoltam vigyazok ra. Jon ket motoros rendor a kihalt setalo utcan. Megallitanak. Azt mondja mi az a pia a kezemben, mondom neki ez gyogyszer, gyomorkeseru, mert utcai etkezot keresunk. Ilyenkor mar nincs, mondja kurtan. Alljanak a falhoz, labakat szet. Geppisztollyal karistolja a levegot, a masik is baratsagtalanul nez. Jarokelo nuku, aki veletlen arra szedeleg, gyorsan le is lep. Kutatgat a zsembunkben. Azt mondja elveszi az utlevelt ellenorzi. Mit pialunk itt az utcan, drog van-e nalunk. Volt a zsebemben egy penztarca, benne kb. 60 dollar meg bolivar apro. Kutatgat mind a kettonket. Azt mondja, h ilyenkor sok bunozo jar erre, lehetnenk elovigyazatosak. Visszaadja az utleveleket, mehetunk modja. Elhuznak a POLICIA feliratu motorok.

Nezem a zsebemet, hat hianyzik vagy 60 dolcsinak megfelelo pezn. A kur.. ..nyadat. Na ugrott a kajalas. Megyunk hazafele. Jon masik ket rendor motoron. Mondja nekem, utleveleket ker. Mondom neki mar nem adom oda, mert nem akarja tudni mi tortent velunk, kiraboltak, de inkabb nem mondom meg, h ki. Erro mondja, h akkor egy masik rendor lehetett. Mondom talalt. Hat elofordult mar kozli, elnezest a neveben is, vigyazzanak magukra es elhuz. Ez a sztori nekem megert 60 dollart.

Comments

comments

Add a Comment