Beindult ujra a verkli

Mar azt hittem, h nem fogok tobbet utazgatni csak ugy, de maskepp hozta az elet. Lenyomtam egy 10 napos korutazast Costa Ricaban egy nagyon kedves csaladdal (2 gyerek, 2 felnott). Az idojaras egeszen ezidaig eleg esos volt, de nem is szamitottunk masra. Utasaim elegedettek voltak, bar emlegettek, h aznap is igen igen megaztunk. En reg aztam el ennyiszer zsinorban borig, de hala egnek az eso itt nagyjabol mindig meleg. Most, hogy utasaim elmentek  ismet nagy porges indul be. A szalloda, ahol allandoan tartozkodtam azonnali hatallyal kiadta az utamat valami erthetetlen oknal fogva, pedig mar foglaltam volna a februari csoportomat…

Mindegy majd lesz meg  jobb is. Most atkoltoztem vagy 35 kilo cuccal a Coca Cola buszpalyaudvar kozelebe egy eleg eros csontozo zonaba. Itt minden van, csak jo arcu ember nincs. Hotel Danubio nevu relative tiszta lyukba feszkeltem be magam. Szerintem a szobaztato es a lezengo hordalek emberek atmeneti gyujtopontja kozt feluton lehet. Jol be kell zarni az ajtot. Eros kontraszt az eddigi szallasomhoz kepest, de legalabb ujra ugy erzem uton vagyok. Az a tipikus eset, hogy nem tudom eldonteni, h a szobaban hagyjam-e a penzem, vagy vigyem magammal, mert akkor a sarkon utnek le. A szefet meg sem merem kerdezni, mert ha nincs, akkor mindjart meg is szabadithatnak a maradek kis penzemtol. Van azert elonye is. Bent vagyok a varos sziveben, olcso es a buszpalyaudvarra gyalog is gyorsan el fogok jutni.

Mondtam, h en a Dunapartrol jovok adjanak mar valami kedvezmenyt, nem ertettek, de adtak. Mindjart udvozolt is egy tetovalt roman figura, aki nem arulta el mijaratban lakik itt ket honapja, de sejtelmesen mosolygott. Nem is akartam feszegetni tovabb. Amugy sem szeretem a romanokat. Este aztan behivott a szobajaba es ital helyett crack-kel kinalt. Mondtam neki, h csak reggel szoktam ilyet fogyasztani, elalvas elott csak ritkan. Ebben is maradtunk. Kedden megyek tovabb Panamaba, mert van egy komoly egynapos munka es addig sok mindent el kell meg intezni a Dream Travel Corporation berkein belul (-> www.panamadreamtravel.com).

El is mentem megvenni a jegyet. Elottem egy hajlektalan jellegu mulatt gringo probalt kijutni a hatarmenti varosba. Azt mondja, hogy nem akar megerkezni sotetben, mert nem ismeri a varost. Mondtam neki, h ezzel a borszinnel csak a szajat kell tartania es senki nem fogja kirabolni. Ebbe megnyugodott. Az ember amugy olyan szakadt volt, hogy meg ha feher lenne sem bantani senki. Mondtam neki, hogy ha nem tud spanyolul, akkor szamitson arra, hogy ketszer annyit fizet mindert, de max ennyi baja lesz. Azt mondta mar hozzaszokott.

Miutan leszaladt a masodik munka is, indulunk par ismerosommel, – akik parszor mar szerepeltek ebben a naploban – meghozza Kolumbiaba. A cel egy nagy korut kulonbozo josagokkal, ami a panamai kolumbiai hataron torteno atkelessel fejezodik be es egy kis lazitassal Ausberto baratom szigeten. Sok helyre szeretnenk eljutani, ahol meg en sem jartam. Kolumbia nagy es szep orszag igy igyekszem az utazasrol folyamatosan beszamolni. Hasta luego…

Comments

comments

Add a Comment