Péntek este és ez Budapesten volt

Feleségem révén, ill. az által, hogy egy kicsit utánajártam a dolgoknak, olyan szubkultúrákra leltem Magyarországon, pontosabban Budapesten, amiket azelőtt elképzelni sem tudtam volna. Ki a gondolná, hogy ennyi latin él hazánkban, s azt főleg nem gondoltam volna, hogy a forró napos Kubából Miami helyett ide is sokan jönnek. NAGYON SOKAN.Persze minden relatív. Nyilván nincs annyi latin itt, mint kínai, de aki akar az talál. Hogy ne járjunk mindig ‘unalmas’ magyar szórakozóhelyekre, felkutattunk pár latin zenés táncos mulatságot. Ebből sokféle volt, de a legtöbb helyre magyarok mennek főleg és a matematika szabályai szerint szalszáznak egész este. Jobbak, mint én, nekem mégis vicces, ahogy táncolnak, mert nem vérből, hanem fejből nyomják. Semmi változatosság, csak szalsza, nem unják meg soha, mi viszont annál gyorsabban. Latin-Amerikában mindig blokkokban van a zene. Egy kis tropical, majd merengue, aztán bachata, cumbia, salsa és a végén reggaeton, majd kezdődik az egész előről. A sorrend helyszíntől és kulturális területenként változik, kiegészül, vagy elmaradnak dolgok, de a lényeg ugyanaz. Változatosság. Ez azért hasznos, mert így mindenki megtalálja az ízlésének valót és amit nem tud táncolni, azt meg is tudja tanulni, vagy csak gyönyörködik mások táncában. Autentikus helyre volt szükség és meg is találtuk szerintem.

videó: Ez egy laza felvezetés. La conga a Keleti Pályaudvarnál. Belépő nincs. Egy öreg csoszogó kubai fickó tulajdonában van a hely. Nem a legjobb környkék, ennek megfelően olyan fejek is jelennek meg, de hát ez is hozzátartozik a hangulathoz. Ha nem kubai lenne a kulturális mag, azt mondanán késdobáló. A háttérben megjelent egy népesebb cigány társaság és önfeledten gyönyörködtek a táncokban. Nem láttam még soha rakottszoknyás cigányasszonyt ennyit mosolyogni, itt olyan is volt.

Fotó: Itt egy fénykép a Congáról, hogy látszódjon is valami. A DJ és egy önjelölt táncos élő reggaetont tólnak.

Fotó: Ez is Budapesten volt. Érdekes társaságban vagyok. Elizabeth és Dominikai ill. mellette kubai ismerősünk.

Videó: Ez már ütősebb. Salsa… A háttérben figyelnek ámélkodva a romák. Páran hamar bele is tanultak, nekik a vérükben van a ritmus, csak kicsit merevek a szalszához, de még így is nagy előnyben vannak egy magyarral szemben.

Mára ennyit. A következő körben elképzelhető, hogy a Blaha Lujza tér környéki afro kolóniát fogom boncolgatni. Folyt. köv.

 

Comments

comments

One Comment

Add a Comment