Mexikói utitervem a csoportom hazaindulása után

Nemrég hírdettem meg Mexikó, Guatemala, Belize, tehát alapvetően a Yucatán régióba induló Eupolisz utazásomat. Ebben az évben kimaradt Mexikóváros érintésével Teotihuacan, ami biztos egyes utasoknak hiányozni fog. Ezért a következőket tervezem, mikor a helyszínen leszünk…

Miután a közös utazás végén a csoport nagy része a Maja Riviéráról, Playa del Carmenről és Cancúnból hazaindul, én ott maradnék még egy jó hetet és ekkor lehetőség nyílik egy kisebb csoporttal egyéb célpontok felé indulni. Ez főleg a Yucatán-félsziget egyéb részeit (Mérida környékén a világörökség részét képező Uxmal és egyéb kisebb romok), Oaxacát, Pueblát és a főváros környékét érinti majd, amibe így az utazás lezárásaként beleférne Teotihuacan is. Poénos lenne Acapulcóba is eljutni, de a nagy távolságok miatt ez az országon történő átutazással nem biztos, hogy bele tud férni 1 hétbe.

Van még egy olyan lehetőség, hogy Mérida után vissza Cancúnba és onnan kell egy oda-vissza jegy Mexikóvárosba. Ekkor az utazást Acapulcóval lehetne befejezni. Ebben az esetben azonban Méridába is oda-vissza kell menni (2×5 óra) és Acapulcóba is (szintén 2×5 óra). Ez egy hat-hét éjszakás programot ölelne fel, minden városban 2 éjszakával, esetleg Mexikóvárossban még egy indulás előtti extra éjszakával, így aztán mindenre maradhatna kényelmesen idő. Ha lesz rá érdeklődés meg fogom irni a konkrétumokat.

Comments

comments

Add a Comment