Bevándorlási ügyintézés 3. – Elizabeth megkapta a letelepedési engedélyt

A heten megkaptuk az ertesitest, hogy mehetunk a dokumentumok atadasara. Be kellett vinni a hianyzo fenymasolatokat es atvenni az elbiralt letelepedesi engedely eredmenyet.

Nem kis izgalommal tehat megjelentunk a 11. keruleti bevandorlasi hivatal ugyfelfogadasan. Miutan atadtam a lakcimkartya masolatat, Elizabethnek ervenytelenitettek a vizumat es egy masik plecsnit ragasztottak az utlevelebe, ami 5 evre biztositja magyarorszagi letelepedeset valamint szabad mozgasat az Europai Unio teruleten belul. El sem hittem.

Kerdesemre, hogy ezt most maganal kell hordania, megerosito valaszt kaptam. En arra szavazok, hogy fenymasolatot fog hordani es ha ebbol kellemetlensege lesz, akkor inkabb kivaltom a rendorsegen, de egy elvesztes vagy ellopas es a becsi salvo conducto (konzuli utlevel) kivaltasa, hazautazas, majd egesz cirkusz ujrakezdesenek remkepenel barmilyen scenario jobb. Nem akarok telhetetlennek latszani, de igazan adhatnanak egy kulon kartyat, ami potolhato Magyarorszagon. Na de ez igy is szep volt. Aznap unnepeltunk.

Comments

comments

3 hozzászólás

Add a Comment