Esküvőnk maga. 8 rész

ÚJ VIDEÓ! ÚJ FOTÓ! Latinosra sikerült az esküvő maga. Hál Istennek. Naplót kellett volna írnom helyben, de a lényeg, hogy az anyakönyvvezetőnél du. 4 órára voltunk bejelentve.

videó: Az anyakönyvezető beszéde. Ezt még nem tudtam végignézni, annyira unalmas.

Hál Istennek már korán reggel felöltöztünk és lementünk a tengerpartra fotózkodni. Na nem Boca Chicába, hanem csak ide le a Malecónhoz, hogy legyen pár szép fotó. Előző este még Elizabeth nővére a szálloda kertjében vágta a hajam, úgy hogy közben mászkáltak a vendégek. Én könyörögtem, hogy legyünk kész reggel 7-re, mert különben már elviselhetetlen a hőség, de sajnos csak fél 9-re értünk le a partra. Mivel én voltam a fotós is és a vőlegény (állványos rendszerrel), ezért ez kétszer annyi munkával járt, mint normálisan, következésképpen 15 perc múlva már a nyakkendőmből is csavarni lehetett a vizet. Hazajöttünk, átöltöztünk. Öltöny kitereget a napra, mert csatak víz az egész.

Eztán vízümügyintézés következett…

videó: Gyűrű átadás és alárírás. Papírok és papírok…

16:05-kor Elizabeth még hajat mosott és a szobánkban rokonok és barátnők öltözködtek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a szobánkban kényelmesen kb. 1 személy tartózkodhat. 16:25 perckor leendő anyosomnak még nyoma sem volt. 16:30-kor a perui tanú még a dugóban ült valahol, mert az egyik barátnővel elmentek a torátáért és persze elszámolták az időt. Itt kell megjegyeznem, hogy a peruiak a dominikaiakhoz képest germán pontosságukról ismertek. 16:35-kor az ecuadori tanú még mindig nem veszi fel a telefont, fogalmunk sincs, hogy hol van. Felmerül a tanú csere gondolata. Átmegyek a szemben lévő házasságkötő terembe és érdeklődöm, hogy mégis körülbelül mennyi ideig fognak még várni ránk. Biztosítanak, hogy nyugodjak meg, mert akár 4:50 perckor is elkezdhetjük a ceremóniát, vagy esetleg másnap. Ez nem kerül több pézbe. 16:00-kor csak ketten készültünk el a procedúrára, a holland és én, a két európai. Úgy, hogy én 15:00-kor még a vízumkérdőívet szkenneltem és még utána meg is ebédeltem és csak utána kezdtem készülődni. Megmondom öszintén, hogy nagyon viccesnek találtam a szituációt.

videó: A tanúk aláírnak. Ezt én vettem fel, ezért kicsit pörgősebb.

16:50-kor gyűlik végül össze a násznép. Az utolsó pillanatban esünk be a terembe, a bírónő már épp készülődik hazafelé. Azt azért meg kell hagyni, hogy a latinok nem igazán kapkodják el a dolgokat, de a hivatalok zárási idejét sosem tévesztik el. Lezajlik az esemény fotózkodással, úgy hogy a főlegény volt maga a fotós is és kameraman.

videó: A násznép… További procedúrák.

A szállóban volt a lagzi is. Voltunk vagy 20-an. Az emberek egy részét akkor láttam először. Pisco sour-ral kezdtünk a perui jóvoltából. Majd Elizabeth anyja által készített perui sült csirke volt a menü, maniókával (juka) és főtt plantánnal. Ezután a torta következett, amit ketten vágtunk fel Elizabethtel. Nem sok jutott nekem, amit nem is nagyon bántam. Ez olyan torta, amit nem kell a hűtőbe tenni, el lehet képzelni, hogy európai ízlés szerint milyen íze van. Latin-Amerikában az édességekkel nagy gond van. Én mindent megeszek itt, de az édességek általában fennakadnak a rostán. Ugyan tres leches íze volt hivatalosan, amit nem tudok lefordítani, de sajnos nem hasonlított rá. A helyieknek ízlett, valszeg nem ettek még eszterházit, vagy egy jó feketeerdőt. Bár, amikor palacsintát csináltam a családnak, akkor megkérdezték, hogy ezt a tortillat miért édesen esszük ma. Na mindegy.

videó: Technikai részletek. Szappan opera.

Aztán volt virág hátradobás is. Asszem ilyet láttam már Magyarországon is. Aki elkapja, az házasodik legközelebb. Férfiak nem tolongtak. Amúgy én nem szeretek esküvőkre járni, a sajátomat is alig vártam már, hogy vége legyen. Valemelyik féleszű vendég felbontotta az egyetlen nászajándékomat, a finom chilei bort és egy kortyot sem ivott belőle, a dugót viszont kidobta a szemétbe. Király.

videó: A lagzi…

Tánc nem volt, csak a szokásos bachata szólt a kinyitott ajtajú autóból. Hamar elzavartuk a népet, mert másnap kezdődik igazán a buli. Küldeni kell a papírokat, hitelesíteni, biztosítást venni, az utolsó simításokat a végezni a vízumkérelmen. Este még kiderült, hogy elírták a házassági anyakönyvön az állampolgárságomat. Valószínúleg megmaradt még az előzőből az olasz.

United Colors of EEBCSJ

Itt szeretnék hálás köszönetet nyilvánítani mindazoknak, akik segítettek nekem az esküvő lebonyolításában. Mindenki tudja, hogy róla van-e szó. A neveteket nem írom le, mert nem hatalmaztatok fel rá, meg különben is csak ránk tartozik.

Eskuvo a Maleconon

folyt. köv.

Comments

comments

17 hozzászólás

Add a Comment