Videóválogatás a 2008.02. havi Mexikó, Guatemala, Belize túráról

VIDEÓ! Ezeket a videókat az első Mexikó, Guatemala, Belize csoportom ottjártakor készítettem. Megígértem nekik, hogy elküldöm a válogatást, hát jó másfél év múlva jött csak össze.

videó: Taco árus Mexikóvárosban. Ez a törzshelyem. 24 órás üzem. Van egy étel, amit úgy hívnak, hogy „alambre” (kábel). Ez egy tál hús tortillával, paprikával meg hagymával. Na ebből féladagot szoktam kérni 32 pesóért és attól is féreéll a hasam.

videó: Ez az ún. „voladores” (repülők). Mexikóban gyakorolt totonák indián szokás. Jó 25 méteres rúdról csavarodnak le, és közben még zenélnek is. A felfüggesztés kötéllel történik a bokájuknál fogva. Mikor felmennek semmilyen biztosítást nem használnak, ráadásul a rúd imbolyok össze vissza a szélben. Nézni is hajmeresztő.

videó: Ismét evés, utcai árus Oaxacában.

videó: Hajókirándulás a Sumidero-szurdokban.

videó: Közös ebédünk Antiguában, Guatemalában. Itt a kedvenc fogásom a guatemalai töltött parprika. Mindenkinek ajánlom legalább egyszer. A vendéglő egyébként a piaccal szemben van és nem túl drága.

videó: Pacaya-vulkán túra. Kb. 1-2 méterre lehet megközelíteni az izzó lávát. Van a felvételen egy orrfújás is, na az nem a vulkánból jött.

videó: A Yaxchá-tó átszelése. A Yaxchá romoktól a Topoxté-szigeten lévő egykori csillagvizsgálóba igyekszünk.

videó: A hatalmas feketenyakú gólya (Ephippiorhynchus asiaticus, vagy angolul Jabiru Stork) a belízi álatkertben.

videó: Közös vacsoránk a „festői” Belize-városban a Belize-folyó paartján.

videó: Beindultunk bulizni a fiatalokkal. Megkerestük a legolcsóbb sörárust, aki természetesen kínai. Szakadt ez a város, ellenben elég drága is. Mindenesetre meg akartunk tapasztalni egy igazi karibi bulit, ami később sikerült is.

videó: Szétfüvezett dagadt feka csajok nyolmultak a helyen. Sajnos a helyi felhozatal a nyakigláb és a csupahály mezőnyből kerül ki. Ez nem az a hely, ahol szép fekete lányokkal lehet ismerkedni (ahhoz Dominikára vagy Kubába kell menni, vagy inkább Kolumbiába). A hölgy egyébként a WC előtt táncolt. Később kimentem és mikor elhagytam a klót, akkor a nagy fenekével rámnyomult és az ágyékomhoz dörzsölte. Belefért egy kis markolászás is, nem akartam földi pályafutásomból kihagyni ezt az élmémnyt. Meg is érte.  A felvétel közben nem zúmoltam 🙂.

videó: Mi is beindulunk a helyen.

videó: Gyorshajóval Caye Caulkerre. Ezek a dögök egy egy órás úton 40 gallont is megzabálnak, hát nem éppen ökoturisták voltunk.

videó: Esős időben mi más maradt, minthogy jókat ettünk a -szerintem fantasztikus- belízi ételekből. Persze ez a sarki legolcsóbb kivitel volt.

videó: Utazás csirkebuszon Belize-városból Chetumalba, Mexikóba. Közben szól a jó kis karibi zene.

Comments

comments

Add a Comment