Érkezés Granadába

Ujra porondon vagyok, immar sokadszorra. Frappans lenne azt mondani, h csak azert, h kiprobaljuk a blogot, de inkabb az az igazsag, h le kellett lepnem par napra a vizum miatt.

A masik ok, h mint komoly idegenvezeto az oszi Costa Rica – Nicaragua kombinalt korturat kell elokeszitenem. Szokasomhoz hiven igy is zombikent szalltam le a buszrol. Azt tudni kell, h itt azert Husvet penteken teljesen megall az elet es az en buszom szombat reggel 6-kor indult. Nagypenteken pl. nem is mukodik a hatar es semmilyen kozlekedes nincsen, mondhatni lebenul az amugy is komasan lassu orszag. Na most mivel 2 orara lakom a – nevezzuk palyaudvarnak – az indulasi helyszintiol, ezert lehetetlen a megadott idopont elott 1 oraval korabban megerkeznem. Ismerve az orszagot 2 hienat is felbereltem, h 4 ora 10 perckor az ajto elott alljanak. Hat nem ott alltak legnagyobb megdobbenesemre, ugyhogy csunya kenyszeralkudozassal kezdtem a mai napot 3 ora valahanykor.

Hosszu volt ez az ut, keveset aludtam. Aki alabecsul 400 kilometert, az rosszul teszi, mert ez alatt az ido alatt 3 filmet is vegigneztem bo szuntekkel es 1-2 ora alvassal. A Rozsaszin parduc, Gomb es Jegkorszak 2 szornyusegekkel probaltak szorakoztatni, amibol az elsot epp hogy egyszer nezhetonek minositettem, bar a mexikoi szinkron francia eroltetett akcentussal nem segitett a produkcion.

Akinek olyan szerencseje van, h latin baratnoje van, az egy tisztesseges bucsuzas utan egy darabig vagy egy talca tojas elfogyasztasaig nem nezi a noket tisztesseges hatso szandekkal. Sajnos a felcigany nica lanyok, akik raadasul valmi miatt ingerult allapotba kerulnek itt, ha meglatnak a gyenge pontomon erintenek. Azt becsulom, h akar 3-4 percig is ellen tudnek allni a kisertesnek, de kisertes eddig meg nem volt es tekintve, h ma, azaz szombat este 8-kor befekeszem a jo kis dormitoriumom agyaba, nem is nagyon lesz.

Felplankoltam egy turavezeto not, aki megmutatja a varost es 2 oras hajokirandulasra visz, kozben nepviseletben nicaraguai dalokat enekel. Nem zavarodtam teljesen meg meg, de ezt ki kell probalnom, majd a leendo csoport erdekeben. Hat holnap ez lesz a program. Muvelodom fogcsikorgatva. Nekem csinalja exkluzive, mert turavezeto vagyok, ha ezt mondom, akkor sok kapu megnyilik. Majd meglatjuk mi lesz.

Jokat eszem, iszom itt. Nekem ez a megfelo hely. Az emberek az utcan elnek, mint Thaifoldon, sutnek foznek, mindenki baratsagos es kozlekeny. Costa Rica mar tulsagosan eszak-amerkai, vagy ha tetszik nyugati lett. Itt meg a gyerekek kiszaladnak a hazbol, ha meglatnak egy fenykepezot. A tiko gyerekek mar koran elfasulnak, ilyen autentikus elmenyeket mar nehez ottan ateleni.

na majd meg leszek.
Juanos

Comments

comments

One Comment

Add a Comment