Élek még

Kerdeztek, h mi van velem, bar nem tul sokan, ezert most ezt kapjatok…

Meg vagyok, csak nem volt kedvem levelet irni. Meguntam. Inkabb fejben megelem a dolgokat.

Peru amugy eleg jo, de Bolivia es Chile jobb volt:
– Az eszaki resze egy nagy sivatagos szemetdomb. Mauritania. A Szahel ovezetben vannak jobb helyek. Van itt valami futtatott tengerpart, de en nem setaltam meg 100 metert sem, h megnezzem, inakbb lefotoztam a temolomot, aztan felszalltam egy buszra.
– Lima egy szarkupac, van valami folyo is, de en inkabb kloakanak neveznem. A varoskozpont jo pelda arra, h hogyan lehet elbaszni szep gyaramti varoskozpontot dobozokkal. Amugy itt ettem valami halat, amitol 1 hetig osszefostam magam felorankent, ugyhogy tulzottan jo emlekeim nincsenek. A nok rettenetesek. Mindegyik egyforma, vagy ekalaku inkafej, vagy tanyerpofa es teleszart hatizsak alak.
– Cusco az elso normalis varos, amit ebben az orszagban lattam. Itt mar az indianok dominalnak es a kornyezet is szep, nem csak a varsokozpont.
– Machu Pichu elmegy, kicsit tulertekelt. A kornyezet OK.
– Puno a legundoritobb varos, amit egesz Latin-Amerikaban lattam. Tettunk egy setat ejjel es nappal is. A diszko kb. 80-as evek eszakszlovak banyavaros hangulatat idezte. Volt ket kupi is. Ez egyben rekorddontes volt. Kupi 4000 meter magasban. Az egyik notol kaptam is egy puszit, meg is mosakodtam utana, mert ugy nezett ki, mint a Titanicon a futo. A masik kupiban stabil hugyszag volt. Menekultunk. A varosban fegyveres igazoltatatasok voltak ejjel. Mindenutt hatalmas szemetkupacok, amiket csordakban mozgo koborkutyak fosztogattak. Apokaliptikus kep pitbullos bunozokkel. Nagy sikert aratott, mikor filmezni es fotozni kezdtunk oket. Punoban amugy egy taxis szerint napi 20-30 eroszakos rablas van.
– a Titicaca to szep, megneztuk Peruban es Boliviaban is.
– La Paz Boliviaban nagyon megadta, bar az eso miatt korlatozott mozgasterrel rendelkeztunk. Mikor sutott a nap jo benyomast tett, kulonben is a legmagasabban fekvo fovaros, tehat csak jo lehet.
– Chile/Lauca nemzeti park. A legszebb hegyes, vulkanos taj, amit eletemben lattam. Szetestem. Nehez lesz uberelni, at kell allnom a barlangokra lassan, mert nem maradt mar sok minden.
– Arica/Chile. Tengerpart. Az elso hely, ahol megkozelitettem a vizet fel meteres tavolsagban. Chile nagyon kulturalt orszag, jo benyomast tett. Ide vissza kell menni. A nok szepek, valtozatosak, mint Costa Ricaban, raadasul forognak az utcan, neznek, integetnek. Egeszen addig, mig be nem lepek a diszkoba, ahol lathatatlanna valok.
– Arequipa/Peru: itt vagyunk most. Nagyon szep varos. Javulnak a nok is hatarozottan. Mar kezdtem azt gondolni, h minden perui no csunya. Nem csak a varoskozpont gyarmati stilusu, hanem a kulvarosokban is vannak szep epuletek.
– Colca kanyon. Futottak meg, bar van egy-ket szep hegycsucs, de valahogy nem allt ossze szepen.

Holnaputan megkiserlunk egy 6000-est. Masodik nekifutas, bar a kanyonban is lementunk meg fel, az is volt vagy 1200 fel es le. Gyakorlasnak jo volt. Aztan Nasca meg Lima megint es huzok haza, ugyhogy tobb
levelet nem is irok.

J
Élek még

Comments

comments

Add a Comment