Havanna

Tomor leszek, mert egy vagyont akarnak itt legombolni rolam. Kuba nagyon erdekes, a legdragabb orszag, ahol az utobbi idoben voltam. Ettol fuggetlenul a legszakadtabb is. Sporolunk, de megy a penz. Egy feka csaladnal lakom total illegalisan, de ugy is 10 Euro/nap. Egy baratom baratnojenek az anyukajanak a baratnojenel. Kb. a labam kilog a nappaliba es jonnek mennek az emberek, mi meg egy agyban alszunk Robbal.

Magas a szint. Eddig hajnali 4-nel hamarabb nem mentunk haza, de nem volt semmi szemoldok rancolas. A bulizas, mert az is volt (ebbol kovetkezoen) eddig eleg sokat vitt, de legalabb tengnap egy olyan negritaval porogtem, h az emlekezetes volt es ez rendes lany volt, mert ismerosnek az ismerose, ugyhogy nem elore keri a pent. Vannak itt ismeroseim, igy sokkal jobb mozogni, mert meg a taxiba is ugy kell besunnyogni, ha helyi penzzel akarok fizetni. Jo ha van velunk kubai.

Ami megadja, az a varos hangulata, gyonyoru epuletek mindenutt, csak hiperszakdt minden, bar elkezdtek valami felujitast. Veszelyerzetem nincsen, foleg latin-amerikahoz kepest. Tegnap kamerastul olyan szakadt negyedekben mozogtunk, h azt mashol nem mernem bevallalni. Mindenutt szakadt amcsi autok, meg Ladak. A megdobbeto az, h ujra gyartott 2107’es Ladakat is latni, ugy, h meg dol beloluk a zsiruj Lada szag.

A penzt furcsan kezelik, a helyi peso-ert szinte alig lehet valamit venni, elleben van konvertibilis pezo, ami 1 Euro most. A kanadai dollar meg 1.3 majdnem, ami azt jelenti, h ha valaki kanadai dollart hoz, akkor ketszer annyi penz lesz, mint aki Eurot. Ugyanez a svajci frankkal. A dollar a legroszabb, mert azt buntetik kemeny szazalekokkal.

Az elso este leszolitottam egy mulatt lanyt. A hamrmadik mojito utan mar kurva bator vagyok. Mindegy o kezdte. Az volt gyanus, h a hogy hivnak es a honnan jottel utan jott a hova menjunk, hozzam vagy hozzad. Kozben egy szenyor elkpata, h magyar vagyok es elkedtett hozzam magyarul beszelni. Hamar elfelejtettem a lanyt es az emberrel beszelgettunk. Azt mondta, h jo ez a rendszer is, de most mar kiprobalnanak valami mast. Ez volt eddig a
legkemenyebb kritika, amit hallottam. Amugy mindenki diszkret, az oreg Fidel vedi a nepet es tiszteli ezert mindenki, de azert mindenki lelepne mar innen szivesen.

Mennem kell, nem nagyon lesz tobb level sajnos.

Jean
Havanna

Comments

comments

Add a Comment