Buszvezető Costa Ricában, irány Nicaragua

Eltuntem egy kicsit, de ez normalis, ha nem tortenik semmi vagy csak olyan, ami ram tartozik. Kicsit belassult a lista, ezert kenytelen vagyok Nicaraguaba utazni egy hosszu hetvegere Robbal egy kis korbenezesre mielott elfelejtetek. A cel varosnezes Managuaban, hogy ne legyen olyan unalmas ezert ugyanez ejjel is es valami termeszeti jelenseget is meg kellene nezni, hogy ne csak a berugasrol szoljon az utazas, mert akkor lelkiismeret furdalasom lenne. Valoszinuleg valami vulkant vagy tavat iktatunk be, mert abbol ott van boven a kornyeken es mar csak ket terulet van, amit nem lattam/lattunk, ugyhogy csak az ido szolhat ebbe bele.

Kozben feltettem a new yorki fotokat. Remelem a szabadsagszobrot ezek utan mindenki el tudja kepzelni 3 dimenzioban, mert nem fogtam vissza magam.

Lassan mar sikerult ide megint beilleszkedni, az elso idoszak mindig egy kis tudathasadassos hatarerzessel jar barmelyik iranyba.

Valamelyik nap igyekeztem hazafele eleg keson, h elerjem az utolso buszt Concepcion-ba (Fogantatas nevu hely). Az egyik szuk utcabol kanyarodott uresen a foutra a menetrendszeri, bar menetrend nincs es nem kellett volna ott lennie, de mindegy. Odakiabaltam a vezetonek, h alljon mar meg, mert felszallnek. Visszakiabalt, h hova megyek, mire mondtam, h Guayabos-ba. Kozben parhuzamossan futottam a busszal a sugaruton. Jelezte, h szalljak be, de nem allt meg kozben. Ferfiaknak ugye erre nincs szuksege, ugyhogy bezuhantam a nem tul sulyesztett padloju jarmube az utasszamlalo rendszeren keresztul. Epp aznap nyertek meg a sorsdonto VB selejtezot ezek az orultek, ugyhogy minden le volt zarva es ahol nem, ott autok vonultak zaszlokkal dudalva, kozben reszeg suhancok randalirozott az utcan. Az USA ellen ment a merkozes, ezert egy pillanatig atfutott a fejem, hogy nem kene kulvarosokban maszkalnom sotetben gringonak latszo fejjel, de ennek az egesznek nagyobb a fustje, mint a langja. Az ember ennek megfelolen nagyon erdekessen vezette az utasokkal teli buszt. Az ok, h folyamatosan dudalt es kikiabalt a buszbol, de alternativ utvonalon is ment a lezarasok miatt, a fekvorendoroknel es kanyaroknal alig fekezett, ezert epp, h nem csusztunk bele a felmeter mely csatornakba. Az egyik korforgalomnal nem birta cernaval es atvagott a viragagyason a rendor elott (ez kb. olyan mintha a Klark Adam teren majdnem egyenesen menne at a busz, majd visszaerve a foutra 100 folott nyomta a varosban, ahol mar kezdtem kicsit szorongani az elso ulesben. Na de meg itt vagyok, ugyhogy biztos van meg dolgom…

udv,
J
Buszvezető Costa Ricában, irány Nicaragua

Comments

comments

Add a Comment