Bemozgás az éjszakába Caliban

Tegnap bemozogtunk lazan az ejszakaba itt Cali centroban. Az elozo este elegge faraszto volt, ezert amolyan korzozassal kezdtunk. Milyen poenos lenne egy hazibuliba menni, mert itt milyen nehez ismerkedni. Eszre sem veszik a kulfoldieket, pedig mint tudjuk Latin-Amerikaban minden no nez. 5 perc mulva sikito lanycsoport.

Hola, meg ittas angol beszeddel valo probalkozas. A lanyok altal elfogyasztott alkolhol mennyiseg miatt az elvartnal hosszabb ideig tartott, mig mindenki megertette, h nem vagyunk gringok. Ennek aztan mindenki orult es mindenki utalta a gringokat. Valami helyi italt fogyasztottuk, amit nem szerenek meg egyszer megkostolni es egy ures foldszinti epuletben tancoltunk. Hazibuliban! Mar egesz jol megy ez-az, olyan tancokat is tudok, amiknek a nevere sem emlekszem, de a ritmus alapjan mar felismerek parat. Csak a szalszat kell valahogy elsusmakolni, mert az nagy eges. Ezen a foldreszen ugy tancolnak az emberek, mint nalunk a Szabaria tancversenyen. Raadasul a lanyok fiukkal tancolnak es forditva, tehat nincs az a buzulas, amit otthon mindig is utaltam, t.i. 3-4 magat szepnek tarto picsa egymassal maszturbal. MINDENKI akar tancolni es nem utasitanak vissza, vagy ha igen, akkor udvariasan, tehat nincs ez az elfordulok imazs, legalabbis nagyon ritka. MINDENKI tud tancolni es enekelni is. Ezert aztan eleg rosszul erzem magam, mikor az altalam bonyolultnak velt szalszat robotszeru darabos mozdulatokkal kell tancolnom. A merengue az meg OK, de szalszanal mindig WC-re kell mennem. Tegnap neztem parokat egy helyen, hogy hogyan tancolnak es arra jutottam, hogy egy magunkfajta SOSEM jut el erre a szintre. Magyarorszagon egy latin tancesten szerintem megkerdezni egy itteni helybeli, hogy az valami osi magyar tanc-e, amit ott prezentalnak.

Tipikus szcenario, mikor az ember lemegy a tersegben egy szorakozo helyre;

a. „MINDEN” no nez (azert tettem idezojelbe, mert nem minden no). Valamelyik annyira, hogy pofatlansag nem beszelgetni vele.

b. Odajon egy no es a fenekevel elkezdi feldorzsolni agyektajban. Ez tobb latin orszgban egy kedves gesztus es konnyen ki lehet talalni, hogy a szimpatia jele. Ezutan bemutatkozas kovetkezik.

A tancok elegge testkozeliek, tehat nincs az a filing, mintha ket hengerben tancolnank es kozben mindenki a plafont bamulja. A helyeken altalaban normalis emberek vannak es a biztonsagi orok nem piszkalnak. Ezzel szemben Magyarorszagon kitupirozott cicababak bunozo kinezetu felgyurt szekrenyekkel mozognak. A helyen minimum rosszul erzem magam, de van, hogy felek. Nem beszelve arrol, hogy milyen draga. Meg Kolumbiaban sem fordult elo soha, hogy feltem volna barhol, legkevesbe attol, hogy valamelyik kidobo ember megut.

Tegnap nagy keszultseg volt itt a varosban. Az elnok allitolag latogatast tett, ezert kivonult a katonasag meg a rendorseg is nagy erokkel kepviselte magat. Tobbszor ramszoltak, h ne fotozzak, mikor zimi zumi jarasommal arra kujtorogtam, de igy is sikerult lekapnom egy-ket militaris objektumot. Persze mindig mashol probalkoztam. A gond az volt, hogy az egesz tortenelmi belvarost lezartak. A katonak altalaban jo indulatuak. Legalabbis velem. Igazaoltattak ket suhancot, azokkal nem kesztyus kezzel bantak. Nekivagtak oket a falnak, szetrugtak a labukat es atkutattak oket. Nem hiszem, h sokat szarakodnanak itt konfliktus gyanus esetekben. Eleve mindenkinel automata fegyverek vannak. A rendorok ketten ulnek egy motoron, a masodiknak a kezeben a fegyver, azonnal tud loni, ha valami baj van. Az ellenorzo pontokon beton loresek vannak kialakitva, ha melegedne a szitu. A katonak, akik a varosban mozognak mindig kulon-kulon pasztaznak egy utcat, sosem egy kupacban es minden iranyban neznek, ugy, mint csak filmekben vagy hiradoban lattam eddig.

Az egyik templomnal elkezdett piszkalni egy alak. Odamentem a rendorhoz, hogy azt mondja itt nem szabad fotozni. Mivel en vagyok az egyetlen turista a varosban, hadd fotozzam mar le a templomot. Erre az embert eltavolitottak a helyszinrol. Sajnos nem eleg messze, mert utana kovetett az egyik sikatorban es hijo de puta gringozott. Sikerult leraznom. Ez volt
eddig a legmeredekebb elmeny, ez sem volt annyira gaz.

Na tehat meg elunk, ma elindulunk a hegyekbe. Havas cucsok meg ilyenek.

J
Bemozgás az éjszakába Caliban

Comments

comments

Add a Comment