Medellin

Jelen. Csak megerkeztunk. Medellin sokkal mediterranabb hangulatu varos, van regi belvarosa es modern negyede is, meg persze a bodegak a hegy oldalaban, ugy kb. mint Caracasban. Van egy metrovonaluk, amire fel kene meg szallni indulas elott, mert fold felett megy amolyan magasvasut szinten es lehet latni belole a varost.

Az utazas eleg siman ment, bar olyan teruleteken mentunk at, ahol a gerillak barmikor megjelenhetnek. Ezt igazolta a fokozott katonai jelenlet, a homozsakok moge sancolt fegyveresek es a szelrozsa minden iranyaba beallitott harckocsik. Sejtheto, hogy nem azert allitottak oket minden iranyba, mert nem tudnak parkolni.

Bizonyos tavolsagonkent vannak ellenorzesi pontok, ahol neha meg kell allni. Ezeket ugy hivjak, hogy Reten Militar. Nem tudom, hogy a magyar konzul mire gondolt, hogy a kormany unnepnapokra biztositja az utakat, mert most nagyon sok katonat lattunk. Szerintem vagy 50 meterenkent allnak olyankor a 400 km-es szakaszon, vagy ez az ember nem hagyta meg el Bogotat, ami utobbit valoszinubbnek tartok.

Ahogy elhagytuk Honda-t exponencialisan kedvesebbek lettek az emberek. Volt tobb katonai ellenorzesunk es egy rendori autoszetszedes is, ami viszont nagyon jo hangulatban zajlott. Atkutattak a taskainkat fegyverek
utan, majd kedvesen utbaigazitottak minket. Tobb katonaval is beszlegettunk. Voltak, akik inni kertek tulunk a melegben. Persze meghivtuk oket, vagy adtunk a sajatunkbol.

Felvettunk stoppost is, akit a helyzetrol faggattam. Azt mondta, hogy a gerilla nehe lecsap egy-egy helyre, autokat zsakmanyolnak vagy gyujtanak fel. Arra a kerdesre, hogy miert nem tudott valaszolni, de meg fiatal volt.

A kotonakkal is ellazultunk, megszoktuk a jelenletet. Rob egyszer egy ellenorzo ponton hajtott at megengedettnel gyorsabban, hidon elozve, bolyakat kerulgetve, nem is szoltak erte. Azert ezt kerulni fogjuk a jovoben.

Medellinben a nok is sokkal szebbek. Ket szalloba mentem be, az egyikben a szobalany mindenaron ott akart tartani, a masikban egy vendeg kezdte el
rangatni a pofazacskom, hogy milyen szep vagyok (nem ferfi volt). Ez eleg meglepett, mig a recepcioban az arakrol targyaltam. Ma ramnyitott egy masik szobalany meg feloltozes elott, eleg vermes itt az alaptemperamentum.

Ma is volt rendori ellenorzesunk, nalam se utlevel semmi nem volt, Robnal csak szemelyi. A pultalol berelt kocsi atment siman, minket meg elvittek a
keresztezodesig, amit kerestunk. Marmint a motort kellett kovetni az autoval. Sajnos egy rablas miatt akadt dolguk, ezert szetvaltunk idejekoran.

Most egy hegyi kis faluban vagyunk, Rionegro nevre hallgat. Magyarorszagon kevesen gondolnak, hogy milyen szep helyek vannak itt. Tegnap is voltunk egy tavas dombos videken, meg ma is, ami akar Szloveniaban vagy Ausztriaban is lehetne, belertve a tisztasagot is.

Eddig nagyon szep ez az orszag, pedig hihetelen keveset lattunk. A havasok, tengerpart, esoerdo reszekbe meg bele sem kostoltunk.

Holnap indulunk Caliba
Jean
Medellin

Comments

comments

Add a Comment