Tengo la camisa negra

Megvagyunk.

Elso benyomasok eleg pozitivak. A varos varosi kepet mutat. Vannak magas epuletek a CR bodegakoceraj helyett meg parkok, tobbsavos utak, bevasarlo kozpontok, parkos negyedek, telefonfulkek, buszmegallok. Ha kicsit hunyoritok, sot neha meg az sem kell, ugy erezhetnem, hogy Europaban vagyok.

A repterrol pl. 2 savos kerekparut vezet a varosban nem szintbeli keresztezodessel. Itt az onkormanyzat egy negyedben tobb penzt aldozhatott erre, mint Budapest az utobbi 15 evben. Az egesz varosban vannak ilyen utak felfestessel, lampakkal, macskaszemekkel. Szoval ez nagyon tetszik. Ma vasarnap fizikai aktivitasi program van es lezarjak az utak jo reszet, hogy gorkorcsojaval, kerekparral lehessen menni es sokan igy mozognak.

Az is feltuno CR-hez kepest, hogy az emberek kepesek az utbaigazitasra, tudjak hol tartozkodnak es ertelmesen magyaraznak. A taxisok eddig korrektek, ismerik a varost. CR-ben pl. kivetel nelkul mindig nekem kell elmagyarazni, hogy az Avenida 14 hol van, vagy a Parque Espana (kb. lanchid) melyik a 4 kozul.

Itt a varos zonakra van osztva. Ezeket strataknak hivjak. Az 1-es a legszakadtabb, ott se vilagitas semmi, nappal sem erdemes oda menni, bar gondolkodom egy extrem csoport kihozasan az idon CR csoporton febuzdulva. A hatos a legkemenyebb villanegyed. A szallodank pont ket zona hataran van. Nem tudom melyikeken. Az itt a poen, hogyha megkerdezek valakit,
hogy hol lehet setalni, akkor utcara pontosan behatarolja, pl. ugy, hogy a templomon tul mar ne menjunk. A recepciost is kikerdeztuk, hogy milyen a
kornyek, ahol lakunk.

– nappal nincs gond, de este mar ne menjenek delre ket utcanal tovabb.
– szenyora ezzel a fenykepezo taskaval meddig jutok itt? (hany percet ad nekem)
– melyikkel (megnezi a nagy fotostaskam)? … Dios santo!
– Jo, akkor egy kisebb taskaval fogok mozogni (ez volt a B terv kulonben is).

1. ora
Kimereszkedunk az utcara, kicsit neznek az emberek, de nem veszes. Turista sehol nincsen. Picit tartunk meg a kornyektol.

8. ora (mar ejjel)
Vakond reszegen tesz ki minket a taxis egy olyan kornyeken, ahol nappal sem biztos, hogy jo lenne. Szerencsere egy bizonyos helyet kerestunk.

Tegnap volt a szuletesnapom, ezert a minimum egy kis buli volt. Kezdtunk egy argentin etteremmel, ahol egy fel marhat kihoztak nekem sisteregve vaslapon. Ezt kovetoen vegigneztunk vagy 20 helyet a megfelelo kulturalis mintavetelezes vegett. Nagyon szinvonalas szorakozo negyedek vannak a varosban. Akar Hollandia is lehetne, ha Photoshoppal leszedek egy-ket kisebb reszletet. A spektrumba 2 kupi is becsuszott szigoruan obszervacios jelleggel. Az anyagarakrol is erdeklodtunk, persze nem a rendortol. 900 Forintra jon ki egy gram. Ismerek olyan embert, aki nem biztos, hogy tulelne az elso ejszakat ilyen arfolyamok mellett es ebbe szerintem busas haszon is benne van.

A zenek szinte ugyonolyanok, mint CR-ben. Elhangzanak a kedvenceink: 1. Lo que paso paso entre tu y yo. 2. Batidora (ez egy kedves romatikus lassu szam, „megduglak, mint a habvero” refrennel) 3. Dame la gasolina (Add a benzint, ezt mar kezdem en is unni, annyit nyomjak mindenhol). A legsikeresebb valami roman szam atirata, „marica tu, marica yo”, erre mindenki beporogott. Lehet, h ez otthon is megy, annyira szar.

Remelhetoleg ma berlunk egy autot es elindulunk videkre.

majd jelzek,
J
Tengo la camisa negra

Comments

comments

Add a Comment