Ámokfutás Bangkokba

Jo reggelt! Tegnap meg 1500 kilometerre voltam Bangkoktol. Ebbol tobb, mint 500 atjarhatatlan esoerdo. 36 oram volt, hogy kierjek Kata ele a repterre, ezert az elso reszet speedboattal tettem meg.

Errol eleg halvany elkepzeleseim voltak. Azt hittem egy balatoni horgaszcsonakra lesz felszerelve valami motor. Helyett. Raketa alaku nyitott feltubusban ultunk 6-an bukosisakkal (vicces volt az erdobol mezitlab beszallo mama forma neni versenybukosisakban mogottem), volt egy 4 hengeres irgalmatalan nagy motor a vegere szerelve es ugy repesztettunk a sziklak kozott a Mekong felso folyasanal, hogy ha nem csukom le a szemvedomet, akkor nem tudom nyitva tartanai a szemem. Ez ment 8 oran keresztul vegig torokulesben, mert a labnak nem volt hely, persze 6-ot igertek, de ez mar itt igy szikott lenni. Mar Costa Ricaban hozzaszoktam
ahhoz, hogy az ilyet eszre se vegyem. Eleve +30%-kal kell kalkulalni, ez a boldogsag titka.

Ezek utan atszalltunk egy minibusznak elnevezett platos teherautora, amit egy mata reszeg laoszi mester vezetett a hatarig. Orulok, hogy errol sajat erobol szalltam le. Aztan komp a hataron at es ropke 4 ora Chiang Mai-ba buszon, ahol most is vagyok es irom ezt a levelet reggeli utan.

Laoszban az utolso nap tanyasi iskolalatogatason voltunk. Beneztunk a putriba, neztek is vissza a kis fejek. Lefotoztam az egyiket megmutattam neki, erre az egesz osztaly megbojdult, rohantak oda egy kupacba. A tanarno elvesztette az uralmat a helyzeten, de beletorodve nezett. Ezutan volt feleltetes es azon rogohtunk, hogy melyik gyerekbol mi lesz. Volt kidoboember, tuktukos, de olyan is aki sokra viszi es Vientienbe kerul szellemi allasba.

Vietnamban ovodaba mentunk el. Nagyon vicces volt a tekinteteken azt latni, mintha UFO szallt volna le az udvarra. Akadt 3 bator kislany, aki egymas kezet fogva odajott elenk es fogadott minket. Kozben persze biztataskent hatraneztek az ovonenire. Erre bejott a gondnok es mogorvan rankparancsolt, hogy huzzunk onnan, amolyan vietnami stilusban.

Na huzok varost nezni,
Jean
Ámokfutás Bangkokba

Comments

comments

Add a Comment