Laosz

Megjottem a hajokirandulasbol, ami annak ellenere jol sikerult, hogy egy szurke redonyt huztak le Vietnam legszebb tengeroblere. Azert volt 2 ora napsutes is, szerencsere pont a naplamentere.

A hajoskapitany mikor megtudta, hogy magyar vagyok mondogatta, hogy hungari gud, hungari gud. Megkerdeztem tole tolmaccsal, hogy miert. Erre elmeselte, hogy harcolt a haboruban es emlekszik, hogy Magyarorszag segitette oket es ez a vietnami nep sziveben szep emlekkent el. Mondtam neki, hogy az apam vietnamiakat tanitott akkoriban es itt is dolgozott egy ideig, ebben megegyeztunk es kezet is raztunk. Vietnam – Hungari.

Hanoibol sokat nem lattam, mert az utolso este 5 orat toltottem egy DVD boltban, ahol mindent lehetett kapni. Azsiai filmben is nagyon eros vagyok bar, de kereskedelmi mennyisegben vettem mindenfelet, mar vihogtak az eladok.

Pubiek elokerultek ma reggel a repteren. Megerkezes Vientienbe, Laoszba. Mindjart a vizum intezese kozben nyujtom a 100 dollarost, t.i. 30 dollar/fo az itteni vizum. Pubi poenbol beszol, hogy adjunk neki hamis 100 dollart, mert van nala egy koteg fenymasolt 100-as, amit Vietnamban nagy divat szorakozohelyeken egetni.

Erre megszolal a hataror magyarul, hogy:
– nem hiszem, hogy jo hamis.
Erdekes laoszi fordulat utan kozli, hogy pesten tanult es nevet.

Irgalmatlan jokat lehet itt enni. Tegnap az utolso vietnami kajam egy kokusztejes csirke curry volt, ma meg itt nyomtam egy levest, amihez mindenfele zoldseg volt meg gomboc, palcikaval kellett enni annyira suru volt. Ja, ha valaki nem tud palcikaval enni, akkor vannak helyek, ahol eselye nincs, mert nem adnak neki europai evoeszkozoket.

Itt a pincerlany odajott az asztalomhoz, kivett egy szojacsirat a tanyerombol es belallitott a szoszomba, hogy ugy nezzen ki, mint egy tavirozsa, majd nevetve elment.

Na ezek a nagy izgalmak mara, megyek mert kinyitottak a nagy latvanyossagok es este 7-kor megy a buszunk Luang Prabangba. Reggel 6-ra erkezunk.

Csa’
Jean
Laosz

Comments

comments

Add a Comment