Földrengés, szökőár

Sok poenos dolog tortent itt azalatt, de most eloszor arrol irnek, hogy mi van ezzel a foldrengessel. Ma reggel olvastam a levelet errol, egyebkent nem is hallottam volna rola. Senkinek semmi baja nincs a kornyezetemben.

Azt olvastam, hogy viszontlag sok a halott es a turistak altal latogatott reszeken is. Naponta Kinaban 600-an halnak meg autobalesetben, errol meg nem is tud senki. Azsiaban az emberek alapbol maszkban jarnak a por es a szmog miatt, megis mikor volt ez a SARS jarvany, akkor allandoan maszkos
embereket mutattak elrettentes keppen. Nem akarom bagatelizalni a tortenteket, de ugy gondolom, hogy meg volt az oka annak, hogy en nem tartozkodtam ott ahol ez tortent.

Jelen pillanatban Battanbangban vagyunk egy kis kambodzsai varoskaban, miutan atkeltunk egy folyon a 3 napos templom nezegetes utan. Angkor Watban eleg sok fotot keszitettem, annyira belefeledkeztem a fotozasba, hogy en voltam az utolso, aki a hatalmas templom kertjeben maradt es eszre sem vettem. Ramtalalt egy or es kitessekelt, de en mindefelet kitalaltam, hogy meg maradhassak az ejszakaban. Hihetetlen erzes volt a templomot latani egyedul ebben a hatalmas terben az esoerdo kozepen. Aztan kerekparral atvagtam az erdon (persze nalam volt a kis biciklis lampan) haza.

Elozo este kiprobaltuk a hagyomanyos kambodzsai masszazst. Ez kicsit durvabb elemekkel manipulal, mint a thai, de foleg az izuletekre es a csontokra oszpontositott, nem az izmokra. Erdekes volt.

Az elmult het legnagyobb poenja nekem a hamisitott Lonley Planet. Valszeg Kinaban nyomjak. Be van szkennelve az egesz konyv es ujranyomva, kotve. A
szines oldalak szinesek, a boritot meg lathatoan ujraterveztek, hogy ne latszodjon rajta a szkenneles nyoma. Persze csak nagyon kozeli vizsgalattal dontheto el kivulrol, hogy nem igazi.

Vettem is kettot. A piaci ara ezeknek ugy 3-400 Forint kozott van. Rajottem, hogy ez a hamisitas milyen hasznos, segit abban, hogy az arak a realis ertek korul maradjanak.

Indulunk a fovarosbam. Phnom Pen-be, vagy hogy kell irni. Na majd onnan jelentkezem.

Szoval minden OKE,
Udv,
Jean
Földrengés, szökőár

Comments

comments

Add a Comment