Arenal-vulkán

Koszonok minden segitseget, a repulojegy sinen van, mert a nemet csalad, akiknel laktunk jo ismeretsegben van a helyi Lufthansaval es elintezik nekem, amig videken vagyunk.

Sajnos a fejfajasom nem szunt meg, ezert szerintem semmi poenos nem tortent az elmult 2-3 napban.

Eljottunk az Arenal Vulkanhoz. Ez egy aktiv vulkan, ejjel-nappal kopkodi a lavat. Az idovel nincs szerencsenk, mert 3 nap alatt csak tegnap este szallt fel a kod. Akkor elmentunk egy a kraterhez kozeli pontra, ahonnan hallani is lehetett a kitoreseket. Ez uj elem mindannyiunknak, mert meg sosem lattunk ilyet (Europaban azt hiszem csak a Stromboli ilyen tipusu).

Sotetedes utan vorosben izzik a lava, nappal pedig kozuhatagok omlanak le oriasi tufa port kavarva (illetve ejjel is csak akkor nem latni). Sokak szerint felelmetes, engem inkabb vonz.

A kilatoponton talalkoztunk egy magyar lannyal, aki ide ment ferjhez. Panaszkodott, hogy itt milyen ferfisovinizmus van. 20 kosztarikai férfiból 15 meg nem mosogatott soha eleteben. Egesz hosszasan ecsetelt egy idealis tarsadalmat, ahol a nok tudjak, hogy hol a helyuk. Nagyon orult nekunk, tovabba azt is elpanaszolta, hogy itt nem segitokeszek az emberek, majd ezt demonstralando a barataival lehajtottak a hegyrol, minket meg otthagytak a sotetben es meg sem kerdeztek, hogy be akarunk-e szallni. Mindegy en eroszakos stoppos vagyok igy hamar hazaertunk. Mindig allo autonal kell megkerdezni, hogy elvisz-e, mert az emberek nehezebben mondjak a kepedbe, hogy dogolj meg itt a sotet orszaguton, mozgo jarmu meg csak elhajt az anonimitas leple alatt.

Egyebkent itt sehol nincsenek utcatablak. Gyakran van, hogy egy helybeli sem tudja, hogy hol van. Mikor kerdezgetunk valami felol, akkor az egyik sarkon jobbra, a masikon balra kuldenek. Az eredmeny az, hogy korbe-korbe megyunk hiaba. Lehet, hogy ez a celjuk. Cim nincs. Kb igy nez ki egy cim.

nev
500 meterre a Garibaldi vendeglotol keletre es 25
meterre eszakra a barna keritesnel
iranyitoszam San Jose

Tipikus utcai kerdezgetes:
-otel La Fortuna, otel
-????
-otel, hotel, ho-tel, o-tel!!!!
-????
-Otel La Fortuna
-ahhh Otel!!! (teljesen ugyanugy, ahogy mi mondjuk)
-Szi! Szi!
-Que otel?
-##!^&*!!# La Fortuna
-no, … no
-Graciasz szenyor

Valaki kerdezte, hogy lehet-e itt Iglesiast meg Ricky Martint. hallani. Egyszer hallottam az utobbit Venezuelaban, azota nem. A masik szerintem egyaltalan nem fut (nem ment at a bohocszuron). Ezek szerintem inkabb europai piacon nyomulnak. Itt a legtobb ember helyi zenet hallgat, olyan mintha nalunk mindenki lakodalmast nyomna.

Most mar csak Monteverdebe megyunk el a tengerpart elott. Nekem a fo atrakcio a tengerpart lesz, ahol vegre kiheverhetem magam a fuggoagyamban.

Jo lenne, ha valaki reszletesen megirna, hogy a cegnel mi a helyzet. Ki ment el, ki jott es hogy felkoltoztunk-e mar a tetore. Ne legyen meglepetes, ha hazaerek. Bar rintkan gondolok a Multigazra, de most eszembejutott :-).

Csok,
J
Arenal-vulkán

Comments

comments

Add a Comment