Hajókirándulás

Tegnap befizettunk egy korturara a szigetek kornyeken. Nagyon szep volt. 10 meterrol lattunk delfineket, sajnos kozelebb nem mereszkedtek a hajohoz. Kezdetnek ez is megteszi, de en fel akarom kuzdeni magam a delfinnel torteno kozos uszas szintjere. Majd maskor. A felenksegre tobb kulonbozo magyarazatot kaptunk:

1. Az egyik turistahajo motorja feldarabolt egy allatot korabban es azota a csalad nem mer a hajok kozelebe menni.
2. Most eppen vemhessegi idoszak van es jobb ha nem megyunk a vizbe, mert meg is tamadhatnak.

Sajnos a turizmusnak sok negativ hatasa van, errol sokaig beszelgettunk a nemettel, aki Kozep-Amerikaban el 10 eve es tapasztalja a valtozasokat. Ez egy hoszabb tema, most nem fejtem ki, de arra jutottam, hogy addig kell megnezni a vilagot, mig teljesen tonkre nem teszik es az nem sok ido mar.

Szerintem nem palackorruak voltak, mert sokkal kisebbnek tuntek. Nem dugtak ugy ki a fejuket a vizbol, mint a filmekben, ezert nem tudtuk azonositani oket.

Utana volt egy kis pipas buvarkodas a koralszirtnel. Ez nagyon szep vol, hihetetlen halrajokkal. Sajnos ezutan az elozo nap szerzett etelmergezesem (szo szerint gyorslefolyasu hal istennek) atvette az iranyitast es osszekombinalodott egy enyhe napszurassal is. Aznap 6-szor kerestem eldugott helyet. Az ember hamar feladja a privatzona kereseset mikor a bokrok kozott 3 pok maszik rajta az egyik legalabb 6 centis. Inkabb kimentem a stegre es nem torodtem senkivel. Ott tenyerni saskak voltak es egy levelvago hangya utvonal, de ha az ember nem piszkalja oket, akkor nincs baj. Estere mar „kitunoen” ereztem magam (kb. mint akit hasbarugtak influenzasan) es teljesen hasznalhatatlan voltam. Szerencsere most minden rendben.

Elindultunk Costa Rica fele. Mostantol nagyon suru lesz a program, mert nagy az elmaradasunk.

A fenykepezon fejben tulvagyok, de a reflexek meg elnek. Mikor meglatok egy vorosfeju, kek testu gyikot a kertben, vagy egy nyilmereg bekat, baziliszkuszt egybol ugranek a gepert. Wolgang kertje felert egy allatkerttel.

Most mennem kell, legkozelebb Costa Ricabol irok (gazdag part, biztos lerantanak minket).

J
Hajókirándulás

Comments

comments

Add a Comment