A különválás

Bonyolodott az ugy, mert levaltam Zsoltiekrol. Jo erzes egy kicsit egyedul lenni. Eljottem Meridaba, ez egy hegyi falu Venezuelaban. Kb. a francia alpokra hasonlit csak hianyoznak a sibohocok (ill. annyira nem). Foleg ez a tipus: eloszor sielunk, de mar felmillios felszerelessel (rikito sarga, piros kabatban botladozik a bakancsban, ragyujt 3000-n aztan majd meg hal este) nem baj voltunk olaszban vazze. Na itt ilyen nincs.

Ellenben a hegyek nagyon szepek. Sajnos maszni nem tudok, mert egyszemelyes csoportra huzos arakat adnak a vezetok, egyedul 5000 meteren pedig nem akarok szedelegni, mert akkor nem biztos, hogy elhasznalnam a visszajegyet. Megismerkedtem egy holland figuraval es egy spanyol novel. Elmegyunk egy haromnapos korkirandulasra harman. Ez is biztos szep lesz. Osszekulonboztunk Zsoltiekkal (ezt nem targyalom), es otthagytam oket ugy hogy sem penz sem utikonyv nem volt nalam. A buszon plankoltam fel a ket embert, igy percekenbel belul orvosoltuk is ezt a gondot. Szerencsem volt.

3 napja nem aludtam agyban, mert nagyok itt a tavolsagok, igy az ejszakakat mindig buszon toltom. Az elso volt a legkemenyebb. Ez eppen nem egy hutott busz, ellenben kenyelmetlen es zsufolasig teli. Egy ilyenben lenyomni 8 orat, ugy hogy az ablakon sem lehet kilatni (lefuggonyzes) nem poenos. Sebaj en ‘egyszeru’ vagyok: kibontottam a halozsakom es befekudtem a folyosora csodalkozo arcok kozepette (volt egy kis venezuellai labgoz hm), dehat igy ataludtam az egeszet. A tobbi a melyhutos fajta volt, de ez ellen konnyu vedekezni -> sinadrag + halozsak + sapka kint meg 40 fok.

Mis amigos itt nagyon jo a legkor. Vegre huvos az ido. Akar egy honapot el lehetne itt tolteni. A kerekparom nagyon hianyozna. Sajnos azonban menni kell Panamaba, ha ezt tudom elobb jottem volna ide.

Nagyon raereztem erre a spanyol kulturkorre. A haveromnal vegigmentunk a teljes latin-amerikai konnyuzenen (mp3)… Meglepoen szinvonalas a Kolumbiai zene, nem gondoltam volna. Kolumbia erdekes orszag lehet (nagyon szep), de jelenleg 3 fele gerilla csoport uralja, es ezek egymast olik, sot azokat is, akik valamelyikkel szoba mernek allni. A paraszt ad kavet az egyiknek, masnap a masik felgyujtja a farmjat. Bogotaban van egy aranymuzeum a kozpontban, allitolag azt nem szabad kihagyni.

Ezt csak erosidegezetueknek:
Legnagyobb problemank itt a hasmenes. Nincs olyan, hogy rendes szeklet, csak szekrekedes es irdtalan hasmenes. Faraszto es fajdalmas is neha. Kovetkezo szitu:

Ulok ejjel a buszon es irdatlan gorcsre ebredek (biztos az a r…dt papaja juice bar nem lehet tudni). A busz korom sotet meg az orromig sem latok. Nagynehezen eljutok a WC-ig. Kozben osszefogdosom mindnenkinek a fejet es atesek 3 keresztebtett labon, mert az ulesek osszevissza allnak. Az ajtó persze zarva, miert is ne. Elore a vezetohoz. ujra atesek 2 labon. Az ajto zarva, dorombolok. Nem valaszol senki…. Ha nincs itt a vezeto, akkor ki vezeti a buszt???

Megnyomom erosebben az ajtot, bezuhanok, majdnem atesek a szelvedon, ekkor mar ugy erzem, hogy 3 masodpercem van hatra. A spanyol beszelgetes csak most kezdodik…

-Banyo por favor, por favor, mucso importante, banyo no abierto
-Szenyor bla bla (semmit nem ertek) bla bla bla szenyor
-Banyo por favor, por favor, importante, no abierto
-Szenyor bla bla bla bla bla szenyor

Ekkor mar az egesz busz tudja, hogy mi a bajom. Meg varnek fel percet es mar velemenyek is elhangoznanak. Nagynehezen megertettem, hogy hatra kell mennem, mert ott alszik egy figura csak azert hogy nyissa a WC-t. Mindegy az o dolguk. A WC-ben 50 fok van es nincs feny, sebaj mar boldog vagyok. Nagyon boldog….

Jean

Comments

comments

Add a Comment