Henri Pittier Nemzeti Park

Ma egy venez baratommal elmentunk a Henri Pittier nemzeti parkba. Ez az ember a Maracay-i SuSE Linux disztributor (igy ismertem meg). Hihetetlen jo figura. Az egyik kepen jol latszik, hogy sokkal nagyobb plusspingvinje van, mint nekem (penguin). Meseltem, hogy az enyem mar eleg koszos, mert a lanyokban anyai osztonoket ebreszt es allandoan simogatjak. Eleg viccesen beszel angolul.

-majn no tucs, aj szej to girls: tucs mi, tucs mi.
munka kozben folyamatosan csokolgatja a titkarnojet.

Egesz nap vitt kocsival minket az erdoben. Itt csinaltunk egy esoerdo turat (forest1, forest2, group). Van ott egy ornitologiai kozpont, mert a park az eszak-deli madarvandorlasi utvonalon van epp es igy nagyon!!! sok madar megall itt rovid idore. Talalkoztunk egy francia kozepkoru ferfiakbol allo ornitologus csoporttal. Megkerdeztuk, hogy meddig maradnak, mire ok azt mondtak, hogy addig, amig az osszes madarat nem terkepezik fel.

Par perc mulva kepbe kerultek a csilei, argentin, magyar es francia borok (magnifique, excellent, merveilleus szavak hangzottak el). Holnap viszunk fel egy hutotaskaban tobb palack bort, nekik van fent sajtjuk es nyomunk egy durva sajtozast. Kozben madarles. Irdatlan felszerelesuk van. Egy 100 meterre levo voros bogomajmot a Manfrotto allvanyra helyezett tavcsovel ugy neztem, mintha a TV-ben lattam vola. Kozben gyonyoru madarakat lehetett megfigyelni par metterre tolunk. Az emberem csaladjank van az egyetelen etterme a parkban igy nagyon jo kapcsolatai vannak. Igy ingyen beengednek minket az emlitett kozpontba. A park masik oldalan van a tenger, ehhez kb. 1500 meter magas hagon kell atmenni, du. oda nezunk le.

Egyre jobban erezzzuk itt magunkat. Az emberek altalaban nagyon baratsagosak es udvariasak. Mindenki segit. Nem kell a szegeny negyedbe menni, mert altalaban ott lehet a baj. Minden varos ket reszre van osztva, igy konnyu elkerulni a veszelyes reszeket. Irok egy kicsit a helyi extrakrol. Nem emlekszem pontosan miket irtam eddig:

-Szoval az autok a kovetkezo kategoriakra oszthatok.
1. Amerikai 20 eves tekno, van jo allapotu, de a legtobb szakadt (kb 30%)
2. terepjarok
3. uj europai, japan autok

-minden masodik auto Chevrolet, mert a Suzuki es a GM is ezen a neven nyomja az autokat. Tehat az Opel is
Chevrolet, a Suzuki Sedan is, meg a 20 eves amerikai tekno.

Vezetes kozben mindenki dudal. A kurtoles figyelmeztetes (jovok) es koszones is lehet. Altalaban nyugodtan kozelekednek, meg a legnagyobb dugoban is. Keves az arrogans ember… Szoval olyat itt nem nagyon latni, hogy valaki egy erossebb gepben mar nem birja tovabb es mergesen gazt ad ugy hogy szabajtalankodik.

Itt senki nem tartja be a szabalyokat. A piros lampa az olyan, mint nalunk a villogo sarga elsobsegadas kotelezo tablaval. Ha valaki megal a pirosnal, akkor ledudaljak, vagy kikerulik. De szoval nincs az a hangulat, mint nalunk, ahol eleve ugy ul be mindenki a kocsiba, hogy megfolyatana az osszes tobbi autost egy kanal vizben. Kb. 50 Forint egy liter benzin, igy meg a koldus is autoval jarhat.

Tovabba. Gyakori a rendszamtabla hianya, az allando elakadasjelzovel, vagy villogoval kozlekedes figyelemfelkeltes okan.

-tuzpiros Daewoo Matiz, lesotetitve (termeszetesen) Ferrari matricaval
-busz tengelyenek meghosszabbitasan gladiator viadalra emlekezteto daralo csonkok
-busz ablaka ugy telematricazva (plusz napellenzo), hogy csak egy csikban lehet kilatni
-tetocsomagtarto rudakra rahuzott szivacscso (Pioneer, Sony)
-ue ablaktorlo (Rally)
-mindenkinek van CD lejatszoja a gepben (meg a legszakadtabbnak is), amibol Latin zene szol (salsa)
-szakadt amerikai pickup raktere bukocsovel megerositve plusz vizipok fenyszorok
-szakadt amerikai kasztni (USA-ban max roncsderbin latni) oldalan kezzel festett RALLY felirat

Vannak varosok, ahol irdatlan LADA kultusz van. Pl. Tucupitaban csak nagy amerikai gepek es kockaladak
vannak. Van olyan is, amelyiknek minden lampaja ki van verve, nincs egy elso panelje sem (motohazteto sem),
de mozog.

Mara ennyit!
Valaki adjon majd eletjelet! Szuloket hivja akikkel megbeszeltem!
Kosz+Udv,
J

Comments

comments

Add a Comment